Asociaţia Steliştilor 1947 susţine, vineri, într-o postare pe Facebook, că jandarmii au dat cu gaze lacrimogene la metrou şi a scos cu forţa suporterii, care au fost puşi la podea şi loviţi în timp ce erau jos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Jandarmeria face, din nou, ABUZURI! Dragostea pentru culori nu are limite.  Neavând posibilitatea de a susţine echipa din peluză, suporterii Stelei au dorit să salute şi să încurajeze jucătorii la sosirea pe stadionul Dinamo. Întorşi din drum de jandarmi, aceştia au fost scoşi din metrou, imobilizaţi şi bătuţi de paznicii privaţi ai interlopilor. În intervenţia lor, fără cap, jandarmii au dat cu gaze lacrimogene în metrou, spaţiu închis, plin de oameni, unde erau copii, femei şi alte persoane a căror singura vină e că foloseau transportul public în Bucureşti! Nemaiavând activitate pe stadioane de ceva vreme şi nici interlopi de apărat, Jandermeria şi-a dat, din nou, în petec şi demonstrează, încă o dată, că nu lucrează în interesul celor pe care trebuie să-i apere, cetăţenii! Când nu sunt paznicii privaţi ai clanurilor de interlopi la înmormântări şi după ce aproape au scăpat de emoţii cu privire la bătăile pe care le-au livrat pe 10 august 2018, Jandarmeria Română face ce ştie mai bine: dă cu gaze şi bate cetăţenii! Fără nicio provocare, suporterii aflaţi în metrou au fost scoşi cu forţa, puşi la podea şi loviţi în timp ce erau jos. Pentru avea o imagine clară, trebuie să precizăm ca suporterii nu au fost violenţi, nu au folosit materiale pirotehnice, purtau măşti, nu au agresat nici macar verbal pe altcineva, fie ei cetăţeni, jandarmi sau suporteri ai echipei adverse, şi, în niciun caz, nu au avut la ei ARME ALBE!, aşa cum vor să manipuleze prin ştirile apărute în ultimele ore. Ăsta este scopul Jandarmeriei, să lovească cu picioarele în capul unor cetăţeni deja imobilizaţi, să dea cu gaze în metrou?!", este mesajul postat pe Facebook.
 
 
Două grupuri de suporteri dinamovişti şi stelişti s-au strâns vineri în faţa stadionului Dinamo, unde Dinamo II a întâlnit CSA Steaua din Liga 3. Jandarmii au intervenit, iar suporterii au intrat în conflict cu forţele de ordine. Doi jandarmi au fost loviţi la staţia de metrou Ştefan cel Mare.
 
"În jurul orelor 15.00, în proximitatea stadionului s-au adunat două grupuri, un grup de aproximativ 60 de suporteri dinamovişti şi un grup de aproximativ 100 de suporteri stelişti. În momentul în care jandarmii au încercat separarea celor două grupuri şi dispersarea lor, suporterii au intrat în conflict cu forţele de ordine. Grupul de suporteri stelişti au revenit în staţia de metrou Ştefan cel Mare iar în momentul conducerii suporterilor doi jandarmi au fost loviţi fiind necesară intervenţia pentru imobilizarea şi reţinerea agresorilor", a anunţat Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

În urma acestui conflict aproximativ 30 de persoane au fost conduse la secţia de poliţie, în vederea luării măsurilor legale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.