Adunarea Generală a Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA), care a reunit aproape 200 de membri, a decis să doneze suma de un milion de euro pentru spijinirea Ucrainei, ţară aflată în război cu Rusia şi care se confruntă cu o criză umanitară, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt în contact cu Consiliul pentru Drepturile Omului al Naţiunilor Unite pentru ca ECA să poată ajuta atât poporul ucrainean, cât şi refugiaţii în ţările vecine. Sunt, de asemenea, foarte mândru să anunţ că ECA va pune la dispoziţie o contribuţie financiară iniţială de un milion de euro pentru a sprijini eforturile membrilor noştri de a ajuta poporul din Ucraina, în timp ce multe dintre cluburile noastre s-au oferit, de asemenea, să găsească un loc sigur pentru tineri jucători ucraineni. Mulţumesc!", a spus preşedintele ECA şi al clubului PSG, Nasser al-Khelaifi, într-un comunicat publicat pe site-ul asociaţiei.

"Europa de astăzi este foarte diferită de cea de acum şase luni, când ne-am întâlnit cu toţii ultima oară, la Geneva. Trăim vremuri tulburi. Cu toţii am fost întristaţi să vedem atacurile violente împotriva poporului ucrainean şi facem apel la pace. Suferinţa la care asistăm ne aminteşte de ceea ce contează cu adevărat în viaţă şi de ce o preţuim cu atâta disperare, ne aminteşte şi de forţa socială pozitivă a fotbalului”, a adăugat preşedintele Paris Saint-Germain.

ECA rămâne hotărâtă să-şi continue eforturile, alături de parteneri şi de întreaga familie a fotbalui, pentru a-i sprijini pe cei afectaţi de această situaţie cumplită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.