Fostul fotbalist ceh Antonin Panenka, în vârstă de 71 de ani, a fost testat negativ pentru noul coronavirus şi a părăsit spitalul din Praga în care a fost internat săptămâna trecută, în stare gravă, a anunţat fiul fostului internaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"L-am luat azi pe tata de la spital, la ora 11.00, şi l-am dus acasă. Acum a fost testat negativ. El încă suferă de pneumonie, dar medicii au spus că nu mai trebuie să stea la spital şi i-au dat drumul acasă, unde va continua tratamentul", a spus Tomas Panenka pentru site-ul oficial al clubului Bohemians Parga, unde a evoluat legendarul fotbalist.

Panenka a fost internat la terapie intensivă, la 7 octombrie, după ce i s-a făcut rău acasă şi a fost ulterior testat pozitiv cu noul coronavirus. El a fost mutat de la spitatul din Benesov la o unitate medicală din Pragua după două zile, apoi starea sa s-a îmbunătăţit.

Antonin Panenka şi-a câştigat celebritatea după ce a triumfat în finala Euro-1976 cu Cehoslovacia, cu o execuţie decisivă la loviturile de departajare, în finala disputată împotriva Germaniei. Panenka l-a păcălit pe portarul german Sepp Maier, trimiţând o "scăriţă" pe mijlocul porţii. Tehnica denumită de atunci "Panenka" a fost folosită de mari jucători, ca Zinedine Zidane, Zlatan Ibrahimovic şi Andrea Pirlo.

Panenka este preşedinte de onoare al clubului Bohemians Praga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.