Jucătoarea estonă de tenis Anett Kontaveit, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 9, a câştigat, duminică, finala turneului de categorie WTA 500 Kremlin Cup de la Moscova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a învins-o, cu scorul de 4-6, 6-4, 7-5, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, locul 37 WTA, după un meci care a durat două ore şi 22 de minute.

Pentru Kontaveit, 25 de ani, acesta este al patruea trofeu din carieră, cel mai important, după ce s-a mai impus la Cleveland (a învins-o pe Irina Begu în ultimul act) şi la Ostava, în 2021, precum şi la 's-Hertogenbosch, î, 2017. Ea a mia jucat alte şapte finală.

Ea urcă pe locul 14 WTA în clasamentul live, ceea ce înseamnă că Simona Halep coboară o poziţie, până pe locul 18.

Alexandrova, 26 de ani, rămâne cu un trofet obţinut în carieră, în 2020, la Shenzhen, şi are acum două finale în palmares, la Linz, în 2018, şi la Moscova.

Şi ea a urcat în clasamentul live, până pe locul 34 WTA.

Învingătoarea de la Kremlin Cup primeşte un premiu de 68.570 de dolari şi 470 de puncte WTA, iar învinsa, 51.000 de dolari şi 305 puncte WTA.

Kontaveit este înscrisă la Transylvania Open, turneu programat începând de luni, la Cluj-Napoca. Ea este cap de serie numărul 2 şi, dacă nu se retrage, va evolua în primul tur cu o jucătoare venită din calificări.

Şi Alexandrova figura printre jucătoarele înscrise, dar s-a retras în această săptămână.

Principala favorită a turneului în sală de la Cluj-Napova este Simona Halep.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.