Senatorul USR Vlad Alexandrescu susţine, într-o postare pe Facebook, că a fost sesizat de mai mulţi părinţi despre faptul că jandarmii aplică electroşocuri copiilor de la un liceu tehnologic pentru elevi cu nevoi speciale din Oradea. Jandarmeria a fost solicitată pentru paza pe timp de noapte a internatului, după un incident de agresiune sexuală petrecut în urmă cu câteva săptămâni. ”Copii cu grave probleme psihice care, în locul tratamentului unor specialişti, primesc lovituri şi şocuri”, spune Vlad Alexandrescu care a depus sesizări la Parchet, Avocatul Copilului şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există un liceu tehnologic pentru elevi cu nevoi speciale în Oradea numit George Bariţiu. Copiii ce suferă de autism, de retard mintal sau alte afecţiuni psihice vin aici pentru că au nevoie de atenţie specială şi pentru a se putea integra mai uşor în societate. Acum câteva săptămâni a avut un loc un incident oribil în care un elev de la Arte şi Meserii a obligat pe unul dintre copiii cu retard mintal să îi fac sex oral unui alt coleg cu probleme psihice. Totul în plină zi, în curtea liceului presărată cu camere video. Sesizarea a fost făcută abia după o săptămână, iar agresorul a fost arestat preventiv”, scrie Vlad Alexandrescu pe contul său de Facebook.

Potrivit acestuia, în loc să se preocupe de consilierea psihiatrică a victimelor, ori să facă o anchetă pentru a vedea de ce elevii nu erau sub supravegherea profesorilor, conducerea unităţii la Jandarmerie pentru a asiguta paza liceului.

”Aşa-zisa «pază» a forţelor de ordine este asigurată doar noaptea şi doar în internat. Lucrurile nu s-au schimbat deloc în bine. Câţiva părinţi mi-au scris că jandarmii care ar trebui să-i protejeze pe copii îi abuzează în cel mai teribil mod cu putinţă. Din relatările lor, jandarmii se comportă ca nişte brute, intră în camerele copiilor, le aplică lovituri şi îi electrocutează cu electroşocuri. Copii cu grave probleme psihice care în locul tratamentului unor specialişti, primesc lovituri şi şocuri...”, mai scrie senatorul USR.

El spune că jumătate dintre elevii liceului special provin din centre de plasament.

”Ei nu au părinţi care să-i ducă la spital, să vadă dacă sunt bine sau să le îngrijească rănile. Ei nu au nicio voce cu care să strige după ajutor. Fără sesizările părinţilor, ar rămâne în acest iad fără ca nimeni să ştie de suferinţa lor”, a mai spus Alexandrescu.

Acesta a depus plângeri la Parchetul Bihor, Avocatul Copilului, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

”Cei vinovaţi de aceste abuzuri trebuie să răspundă pentru faptele lor. Aceşti copii merită o viaţă normală, nu un tratament inuman”, îşi încheie senatorul USR mesajul de pe Facebook.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.