Reprezentanţii Guvernului au transmis că au modificat calendarul discuţiilor cu transportatorii şi fermierii care protestează pe Centura Capitalei şi în ţară. Astfel, sâmbătă de la ora 18.00, va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii protestatarilor cu cei de la Ministerul Tranporturilor. De la ora 20.00 e programată o întrevedere cu cei de la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară şi, duminică, de la ora 11.00, cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor. Ei s-au întâlnit deja cu ministrul Agriculturii Florin Barbu. Transportatorii şi fermierii se pregătesc să continue protestele spontane declanşate săptămâna aceasta, sâmbătă fiind a patra zi consecutiv în care îşi manifestă nemulţumirile. În apropiere de Bucureşti, coloane de autovehicule de mare tonaj sunt în zona localităţii Afumaţi. În judeţul Teleorman, şoferii au pornit spre Capitală cu TIR-uri, tractoare dar şi cu autovehicule. În Suceava sunt anunţate proteste pentru după amiaza zilei, iar Jandarmeria a instituit baraje pe drumuri pentru a nu permite intrarea în oraş a utilajelor agricole. Şi pe centura Timişoarei se desfăşoară un protest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Revendicări transmise Ministerului Agriculturii şi Guvernului de Clubul Fermierilor Români

CITEȘTE ȘI A patra zi de protest al transportatorilor şi fermierilor. Sunt din nou coloane de autovehicule la Afumaţi, în apropiere de Bucureşti / Baraje la Suceava pentru ca autovehiculele de mare tonaj să nu intre în oraş / Protest şi pe centura Timişoarei

UPDATE - Având în vedere faptul că, la finalul întâlnirii de la Ministerul Agriculturii, delegaţia transportatorilor şi fermierilor protestatari a transmis reprezentanţilor Guvernului că nu este pregătită să continue întâlnirile conform calendarului transmis în cursul dimineţii, discuţiile cu ministerele de resort/ autorităţile competente au fost reprogramate astfel: sâmbătă, ora 18.00 cu Ministerul Transporturilor, ora 20.00 cu Autoritatea pentru Supraveghere Financiară şi duminică, de la ora 11.00, cu Ministerul Finanţelor.

Guvernul României, împreună cu ministerele şi instituţiile publice implicate, vor continua să comunice constant evoluţia acestui dialog pentru găsirea celor mai rapide şi bune soluţii la probleme legitime ridicate de transportatori şi fermieri, mai arată comunicatul de presă al Executivului.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Guvernul României le-a transmis reprezentanţilor transportatorilor şi fermierilor un calendar de discuţii cu miniştrii şi reprezentanţii unor instituţii publice, cu care să discute pe fiecare domeniu în parte revendicările solicitate. Întâlnirile vor avea loc astăzi după următorul program: ora 12.00 – Ministerul Agriculturii; ora 13.00 – Ministerul Transporturilor; ora 14.00 – Autoritatea pentru Supraveghere Financiară; ora 15.00 – Ministerul Finanţelor”, precizează Executivul, într-un comunicat de presă.

Guvernul îşi probează astfel disponibilitatea de a găsi soluţii concrete în cazul problemelor legitime ridicate de transportatori şi fermieri.

Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanţii transportatorilor şi fermierilor, în care au fost analizate problemele semnalate de reprezentanţii celor două sectoare de activitate, soluţiile legale în acord cu normele la nivel european, precum şi modalitatea de aprobare a acestora.

Cu toate acestea, transportatorii şi agricultorii care au participat la discuţiile cu şeful Executivului au anunţat, la finalul întâlnirii, că li s-a promis că vor exista grupuri de lucru are vor analiza cele 40 de revendicări, dar protestul va continua, decizia de a rămâne în stradă fiind a fiecăruia dintre participanţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.