Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Muncii, procedura de acordare a drepturilor de transport gratuit pentru persoane cu dizabilităţi, aceasta fiind simplificată, şi a fost introdus cardul electronic de carburant, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului Mihai Constantin. Potrivit Ministerului Muncii, cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant şi/sau pentru încărcarea mijloacelor de transport electrice sunt de 1.500 de lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 de lei pentru cele cu handicap accentuat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Potrivit Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Guvernul a simplificat procedura de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat şi a introdus o nouă modalitate de acordare, respectiv cardul electronic de carburant.

Astfel, cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant şi/sau pentru încărcarea mijloacelor de transport electrice sunt în valoare de 1.500 de lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 de lei pentru cele cu handicap accentuat.

”Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative, respectiv bonurilor de carburant pe suport hârtie şi decontării bonurilor fiscale de combustibil pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice, cu condiţia ca autoturismul să fie în proprietatea acestora sau a familiei, ori a asistentului personal, asistentului personal profesionist ori însoţitorului”, arată sursa citată.

Metoda alternativă pentru cei care nu deţin autoturisme sunt biletele de transport interurban cu trenul sau autocarul.

Opţiunea pentru una dintre variante se face prin cerere scrisă, depusă electronic sau la registratura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), de către persoana cu dizabilitate ori de către oricare din următoarele persoane: reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoţitorul, părintele, tutorele, asistentul maternal sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat, în baza unei măsuri de protecţie socială.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Aş dori să aduc în vederea dumneavoastră şi câteva măsuri luate de Guvern în domeniul social. La propunerea Ministerului Muncii procedura de acordare a drepturilor de transport gratuit pentru persoane cu dizabilităţi a fost simplificată şi a fost introdus cardul electronic de carburant. Cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant sau pentru încărcarea mijloacelor de transport electrice sunt în valoare de 1.500 de lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 de lei pentru cele cu handicap accentuat”, a afirmat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.