Executivul a anunţat că Ministerul Apărării Naţionale s-a autosesizat cu privire la informaţiile transmise, joi ,în spaţiul public de reprezentanţii autorităţilor comunei Ceatalchioi, judeţul Tulcea referitoare la suspiciuni de cădere accidentală pe teritoriul României, a unor părţi dintr-o dronă implicate în atacurile executate pe 2 august de Federaţia Rusă împotriva infrastructurii portului ucrainean Ismail. Astfel, ă echipă de specialişti de la Forţele Aeriene Române s-a deplasat în cursul zilei de joi la faţa locului pentru a investiga situaţiile semnalate şi, până la acest moment, nu au fost identificate elemente concrete care să probeze ipotezele vehiculate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În ceea ce priveşte situaţia generată de atacurile executate în ultima săptămână, care au vizat elemente de infrastructură portuară ucraineană din localităţile din Ismail şi Reni, din evaluările structurilor cu responsabilităţi ale Ministerului Apărării Naţionale, nu au fost identificate ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României”, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Conform sursei citate, dronele utilizate de către „Federaţia Rusă în aceste atacuri ilegale şi nejustificate nu au intersectat în niciun moment spaţiul aerian al României”.

De asemenea, Ministerul Apărării Naţionale a întărit măsurile de vigilenţă şi monitorizează permanent spaţiul naţional terestru, maritim şi aerian, chestiuni stabilite prin planurile naţionale şi aliate.

Totodată, MApN cooperează cu structurile NATO pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic şi descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
Drone ruseşti au atacat în primele ore ale zilei de miercuri instalaţii portuare şi de depozitare a cerealelor din sudul regiunii de coastă ucrainene Odesa, dând foc unora dintre ele, a scris guvernatorul regional Oleh Kiper pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Presa ucraineană a relatat că dronele „Shahed”, de fabricaţie iraniană, au sosit dinspre Marea Neagră şi apoi s-au deplasat spre vest, de-a lungul fluviului Dunărea, spre Izmail, un port-cheie din care grânele ucrainene sunt transportate cu barje spre portul românesc Constanţa de la Marea Neagră pentru a fi trimise mai departe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.