Sâmbătă, in jurul orei 10:20, poliţiştii echipajului de serviciu din cadrul SPR 4 Gălăneşti, judeţul Suceava, în timp ce executau serviciul de patrulare, au observat pe DC Gura Putnei de pe raza comunei Putna, circulând din sens opus, un autoturism de teren care nu avea montată plăcuţă cu număr de înmatriculare. Şoferul nu a părut că încetineşte, după semnalele acustice şi luminoase făcute de poliţişti, însă a dat în marşarieri şi era cât pe ce să lovească autospeciala poliţie, în timp ce a demarat în viteză. Bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost oprit, în cele din urmă, după o urmărire în trafic de către forţele de ordine, cu focuri de armă trase în roţile maşinii sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Imediat s-a efectuat semnal regulamentar de oprire cu punerea în funcţiune a semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie, moment în care şoferul vehiculului de teren a încetinit şi ulterior s-a pus în mişcare în marşarier, întorcând autoturismul cu mişcări bruşte, inclusiv cu riscul tamponării intenţionate a autospecialei de poliţie.  Poliţiştii au reuşit să evite orice coliziune şi au efectuat somaţiile legale prin sistemul acustic al autospecialei, ulterior executând două focuri de avertisment in plan vertical”, arată comunicatul de presă al IPJ Suceava.

Cu toate acestea, şoferul autoturismului de teren nu s-a conformat şi a sporit viteza de deplasare.  Dupa circa 1,5 km de urmărire, în momentul în care s-a ieşit din zona locuită a localităţii Gura Putnei, poliţiştii au execuat patru focuri de armă asupra pneurilor vehiculului, unul dintre cauciucurile autoturismului urmărit fiind perforat, mai spune sursa  citată.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

„În aceste condiţii, vehiculul şi-a mai putut continua deplasarea doar câteva sute de metri, intrând ulterior intr-un şanţ şi atingând uşor un gard al unui teren, fără a fi provocate avarii sau daune. Imediat poliţiştii s-au deplasat la habitaclul vehiculului, reuşind extragerea şoferului în condiţii de siguranţă, cu utilizarea forţei, acesta fiind încătuşat şi fiind scoasă cheia vehiculului din contact.  S-a stabilit identitatea şoferului (singur în vehicul, lucru observat vizual anterior şi de poliţişti), acesta fiind un bărbat de 34 de ani din satul Gura Putnei, comuna Putna”, mai indică sursa menţionată.

Bărbatul are permis de conducere valabil, însă autoturismul nu este înmatriculat şi nu are ITP şi RCA. Şoferul fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, urmând a fi prelevate şi probe bilogice la unitate medicală.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice aunui autovehicul neînmatriculat,urmând să fie îndeplinite şi celelalte acte procedurale şi să se dispună măsuri în consecinţă.

Totodată, sunt continuate verificările pentru stabilirea tuturor circumstanţelor producerii evenimentului, inclusiv prin extinderea cercetărilor şi cu privire la alte fapte de natură penală sau contravenţională.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia asupra responsabilităţii la volan atât în ceea ce priveşte componenta juridică de respectare a legislaţiei rutiere în vigoare, cât şi cu privire la responsabilitatea socială prin protejarea unor valori primordiale precum sănătatea şi viaţa.

Poliţiştii reiterează un apel către toţi participanţii la trafic, în special către cei predispuşi la încălcarea legislaţiei: Respectaţi legea! Nu vă puneţi în pericol sănătatea, viaţa şi libertatea!

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.