Guvernul a adoptat, joi, un proiect de lege prin care statul român nu va mai achita costurile pentru paza pădurilor retrocedate în perioada de până la 180 de zile de la restituire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul a aprobat un proiect de Lege care abrogă unele dispoziţii legale care stabileau obligaţia asigurării de către Regia Naţională  a Pădurilor –Romsilva a pazei şi protecţiei vegetaţiei forestiere de pe terenurile retrocedate, pentru o perioada de până la 180 zile de la punerea în posesie a proprietarilor. Costurile erau suportate de la bugetul de stat”, informează biroul de presă al Guvernului.

Executivul a motivat decizia prin nevoia de sistematizare a legislaţiei punându-se în acord prevederile Legii 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi a celor forestiere cu cele din Codul Silvic care stabileşte obligaţia de administrare sau de realizare a serviciilor silvice în sarcina proprietarului chiar de la momentul punerii în posesie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.