Doi dintre copiii cu sindrom hemolitic uremic internaţi, la sfârşitul lunii septembrie, în Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti sunt încă în stare gravă, unul are afectare neurologică şi va avea nevoie de recuperare, iar altul are o complicaţie renală, a declarat marţi, pentru News.ro, şeful Secţiei de Nefrologie, Mihaela Bălgrădean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Spuneam încă de la internare că doi dintre copii sunt în stare gravă. Unul dintre ei este bebeluşul din Bucureşti, acum în vârstă de nouă luni, cu o complicaţie renală, pentru care continuă tratamentul. Este un tratament de mai lungă durată", a spus profesor dr. Mihaela Bălgrădean.

Băieţelul în vârstă de un an şi nouă luni, din Craiova, are o suferinţă neurologică.

"Copilul în vârstă de un an şi nouă luni, un an şi opt luni la internare, din Craiova, a fost în terapie intensivă cu convulsii care s-au menţinut destul de mult", a precizat Bălgrădean.

Cel de-al treilea copil cu sindrom hemolitic uremic, fetiţa în vârstă de un an şi trei luni, tot din Craiova, a fost externat.

Fetiţa şi cei doi băieţei au fost internaţi cu forme severe de sindrom hemolitic uremic, insuficienţa renală fiind cauzată de toxine extrem de invazive care se găsesc la nivelul bacteriei escherichia coli.

Medicul Mihaela Bălgrădean a precizat că sursele infecţiei sunt produsele animale, printre care lapte, carne, dar şi apă, legume şi fructe şi îi atenţionează pe părinţi să fie prudenţi în preparaea hranei copiilor întrucât consecinţele sindromului hemolitic uremic pot fi foarte grave.

“De la măsurile de igienă pleacă totul. Este vorba de igiena mâinilor, de igiena alimentelor care se administrează acestor copii, spălatul cu atenţie al legumelor şi fructelor, spălatul cărnii şi preparării ei adecvate la temperaturi adecvate, adică bine fiartă. Carnea de vită trebuie să fie foarte bine fiartă. Separararea alimentelor crude de cele preparate, respectiv tocătoarele trebuie să fie separate atunci când preparăm carnea crudă. Să avem grijă şi cu ouăle, pentru că şi ele trebuie spălate înainte de a fi folosite”, a spus medicul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.