Şeful delegaţiei medicale din România care lucrează la Milano, Joe Stroescu, a declarat, miercuri, la Milano, că medicii şi asistenţii care fac parte din delegaţia SMURD şi-au lăsat acasă familiile pentru a lucra alături de colegii italieni. ”Naţionalitatea nu contează în aceste momente, trebuie să lucrăm împreună”, a afirmat Joe Stroescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email


Echipa de medici şi asistenţi români care va lucra la Milano timp de două săptămâni a luat, miercuri, contact cu personalul medical din Italia.

”În total, suntem 15 persoane şi am venit pentru a ajuta poprul italian în aceste momente. Ne-am lăsat familiile acasă, dar am venit aici pentru a ajuta familia Uniunii Europene. Nu contează dacă suntem români sau italieni, naţionalitatea nu contează în aceste momente, trebuie să lucrăm împreună”, a declarat miorul Joe Stroescu.

Echipa medicală a fost transortată, marţi, la Milano, cu o  aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române.

”Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acţiona la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19”, a transmis MApN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.