Proiectul de buget al Primăriei Capitalei este dezechilibrat, are un deficit foarte mare şi nu urmăreşte priorităţile bucureştenilor, a declarat, miercuri, consilierul USR Roxana Wring, în contextul în care, în şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) bugetul a fost aprobat de majoritatea PSD-ALDE şi PMP, grupurile PNL şi USR votând împotriva proiectului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu am fost de acord cu el (proiectul de buget, n.r.), pentru că, în opinia noastră nu reprezintă o viziune de dezvoltare, pentru că nu are proiecte pe care le vom putea urmări, pentru că îl considerăm dezechilibrat, are un deficit foarte mare, 975 de milioane diferenţă între venituri şi cheltuieli, ni se pare un buget care nu urmăreşte priorităţile bucureştenilor şi anume nu am văzut cu adevărat investiţii noi în ceea ce priveşte reducerea traficului, în ceea ce priveşte infrastructura, conservarea şi creşterea spaţiilor verzi, poluare şi consolidări”, a declarat Roxana Wring la finalul şedinţei de consiliu.

Ea a mai spus că i se pare "netransparent şi nedemocratic” modul în care s-a făcut prezentarea proiectului de buget, fiind pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei în format PDF, needitabil.

"Numai funcţionarii primăriei pot urmări toţi acei indicativi şi să îşi facă şi o imagine. La USR am făcut noi o prezentare a bugetului care va apărea de astăzi (miercuri, n.r.) pe site-ul USR pentru a le explica cetăţenilor unde merg, de fapt, banii”, a subliniat Wring.

Consilierul USR este de părere că din proiectul de buget nu reies aceleaşi priorităţi pe care le-a menţionat primarul Capitalei.

"Ştiu că poate să pară un lucru minor, dar de fapt 30 de milioane de lei pe nişte proiecte pentru statui care provin din perioada când domnul Oprescu era primar, contrastant cu numai 31 de milioane de lei care vor merge la 10 autobuze, un tramvai şi un autobuz nu mi se pare că reflectă o prioritate din punct de vedere al Primăriei Capitalei, care are o mare problemă referitor la trafic şi la transportul public”, a precizat Roxana Wring.

Proiectul de buget al Primăriei Capitalei pentru anul 2017 a fost aprobat, miercuri, în şedinţa extraordinară a CGMB.

Primăria Capitalei are un buget local de 5,02 miliarde lei (1,1 miliarde euro) în 2017, din care 1,5 miliarde lei (30 la sută) pentru învăţământ, sănătate, cultură şi religie şi 1,11 miliarde lei (22 la sută) pentru investiţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.