Timişorenii comemorează, luni, 30 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, cu mai multe evenimente, printre care o slujbă de pomenire a martirilor şi câte o candelă aprinsă pentru fiecare dintre ei. Preşedintele Klaus Iohannis va participa la evenimentele organizate în cea de-a doua parte a zilei, când va depune o coroană de flori la Monumentul Eroilor şi una la Catedrala Ortodoxă. Seara, şeful statului va susţine un discurs la Opera Naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Timişoara, în data de 16 decembrie, de la ora 11.00, este programată şedinţa festivă a Consiliului Local Timişoara, dedicată comemorării eroilor martiri din Timişoara. Pe parcursul zilei, mai au loc Ziua Porţilor Deschide la Memorialul Revoluţiei de pe strada Oituz, vernisaje de pictură şi lansări de carte.

La ora 17.00, are loc un concert de muzică folk cu Mircea Vintilă, Mircea Baniciu şi Ducu Bertzi pe scena din Piaţa Victoriei sau, în caz de vreme nefavorabilă, la Filarmonica Banatul.

La 17.10, preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori la Monumentul Eroilor. 

De la ora 18.00, are loc slujba de pomenire a martirilor Revoluţiei din Decembrie 1989, la Catedrala Ortodoxă Metropolitană, la care va participa şi preşedintele Klaus Iohannis, care va depune o coroană de flori. 

Ulterior, va fi organizat un moment de reculegere în Piaţa Victoriei, unde va fi aprinsă câte o candelă pentru fiecare dintre victimele Revoluţiei de la Timişoara.

Pe scena Operei, va avea loc spectacolul ”Revolta”, un spectacol de balet inspirat după evenimentele din 1989 la care participă Maia Morgenstern şi Ion Caramitru.

Preşedintele Klaus Iohannis va lua parte, de asemenea, la eveniment şi va susţine o alocuţiune cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia română din Decembrie 1989.

Ziua de marţi, 17 decembrie, este declarată zi de doliu, la Timişoara.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.