Primarul Iaşiului Mihai Chirica a anunţat că de Ziua Naţională, la manifestările din oraş, nu vor fi doar discursuri ale oficialităţilor, ci, în premieră, vor fi invitaţi pe scenă şi reprezentanţi ai universităţilor, elevilor, Academiei Române, precum şi ai sectorului IT. Totodată vor fi împărţite 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi va fi pornit iluminatul festiv în oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a precizat, luni, într-o conferinţă de presă că manifestările oficiale vor fi organizate în faţa Palatului Culturii din oraş şi nu în Piaţa Unirii, cum s-a întâmplat în anii precedenţi.

Totodată, edilul ieşean a anunţat că, în premieră, nu vor ţine discursuri doar oficialităţile locale şi judeţene, ci şi reprezentanţi ai societăţii civile.

"Pe scenă vor fi cei trei organizatori, adică Primăria, Consiliul Judeţean şi Prefectura, dar vom lăsa să vorbească şi un rector, un elev, un rezident, un reprezentant al sectorului IT şi un membru al Academiei Române. Scena va fi amplasată în faţa Palatului Culturii. Va fi şi o paradă militară, dar şi momente artistice susţinute de artişti de muzică populară din Iaşi", a declarat primarul Mihai Chirica.

De asemenea, Primăria Iaşi va împărţi pe 1 decembrie participanţilor la manifestări 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, dar şi ceai sau vin.

Tot pe 1 decembrie, în centrul oraşului, va fi pornit iluminatul festiv de sărbători.

"Avem sute de echipamente noi în acest an. S-au montat deja 536 de figurine şi 245 de traversări, sunt trei porţi luminoase, un tunel, iar 24 de arbori vor fi împodobiţi", a afirmat edilul ieşean.

Bugetul pentru sărbători va fi aprobat în această săptămână, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.