Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, marţi, că nu sunt preconizate noi restricţii în valul 5 al pandemiei, dar că, în funcţie şi de ceea ce se întâmplă cu capacitatea sistemului de sănătate de a prelua pacienţi, pot fi luate şi alte măsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rafila a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, dacă sunt preconizate şi alte măsuri în valul 5 al pandemiei.   

“În momentul de faţă nu sunt preconizate, există un mecanism în funcţiune care se referă la incidenţa de 1 la mie, incidenţa de 3 la mie, acestea sunt mecanismele care vor funcţiona. Sigur că, în funcţie şi de ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate, apropo de capacitatea sistemului de a prelua pacienţi, pot fi luate şi alte măsuri, dar aceste măsuri nu sunt neapărat din partea Ministerului Sănătăţii, sunt măsuri care vor fi luate de către Guvernul României”, a afirmat Rafila. 

Ministrul Sănătăţii s-a aflat, marţi, în Constanţa, unde a vizitat Spitalul de Boli Infecţioase, închis în urma incendiului din luna octombrie a anului trecut. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.