Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, referitor la protestele angajaţilor din Sănătate şi faptul că sidicaliştii Sanitas au cerut majorarea salariilor cu 20%, că „premierul a propus realizarea unui grup de lucru de urgenţă pentru a prioritiza şi să ne gândim la măriri salariale în perioada următoare, pentru a reduce decalajale care generează tensiuni”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am avut ieri o nouă întâlnire, de fapt prim-ministru, nu eu, am discutat foarte deschis cu dânşii, i-a ascultat prmeierul. Acum vreau să vă spun un lucru, câteva dintre revendicările lor sunt de bun simţ. Trebuie să în'elegem că activitatea medicală în spitale nu o fac doar medicii, ci şi asistenţii. Un director la un spital mare din Bucureşti are un salariu de 5.000 de lei pe lună. Este un salariu mic. Sunt salarii mici”, a declarat Alexandru Rafila, întrebat despre faptul că  sistemul sanitar este în pragul grevei generale, iar SANITAS cere majorarea salariilor cu 20%, joi la Europa FM.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că prim-ministrul Marcel Ciolacu a propus realizarea de urgenţă a unui grup de lucru pentru a prioritiza creşteri salariale în perioada următoare.

„Premierul a propus realizarea unui grup de lucru de urgenţă pentru a prioritiza şi să ne gândim la măriri salariale în perioada următoare, pentru a reduce decalajale care generează tensiuni. Sunt două probleme şi anume salariile mici şi diferenţele între diferitele categorii. Începem mâine, am desemnat două persoane ca să găsim o soluţie pentru ei”, a completat Rafila.

Sindicaliştii Sanitas au pichetat, joi, sediul Ministerului Finanţelor pentru a cere o majorare „cu cel putin 20% a salariilor tuturor categoriilor profesionale care lucrează în Sănătate şi Asistenţă Socială”. Protestatarii au cerut grevă generală în întreg sistemul şi reclamă nivelul scăzut al veniturilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.