Secretarul de stat Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat la evenimentul prilejuit de intrarea în dotare a Centrului de comunicaţii al punctului de comandă mobil naţional şi a două centre de comunicaţii ale punctelor de comandă mobile de nivel mediu că vor ajuta pompierii la intervenţiile lor şi pe cei care comandă şi coordonează intervenţia să facă acest lucru într-un mod corect şi civilizat, cu toate comunicaţiile necesare, inclusiv cele satelitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, mai facem un pas în dotare şi cum am explicat altădată, sunt diferite concepte pe care le implementăm”, a spus secretarul de stat Raed Arafat, despre centrele care permit să se coordoneze o intervenţie într-un mod integrat, la faţa locului sau în apropierea locului unde este o problemă.

Şeful DSU a afirmat că cele două centre fac parte dintr-complet de 33 de centre, care vor ajunge în judeţele care până acum nu au primit centre de comandă.

”Aceste centre vor ajuta pompierii la intervenţiile lor, vor ajuta pe cei care comandă şi coordonează intervenţia să facă acest lucru într-un mod corect şi civilizat, cu toate comunicaţiile necesare, inclusiv cele satelitare şi să comunice cu centrele de comandă ale ministerului la nivel central”, a spus Arafat.

El a vorbit despre un centru unic la acest moment la nivel european, Centrul national de conducere şi comanda intervenţiei, componenta mobilă, care permite că până la 30- 35 de persoane să lucreze în interiorul Centrului, cu cele mai moderne sisteme de comunicaţii şi de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Raed Arafat a mai spus că toate standardele implementate în acest centru sunt la nivelul standardelor NATO.

”Din nou, fondurile europene au fost folosite pentru dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi a sistemului national de urgenţă, într-un mod eficient, pentru a ajunge la un nivel înalt de performanţă în viitor”, a ai spus secretarul de stat, precizând că centrul este construit chiar în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.