Câteva mii de persoane au protestat în zeci de oraşe ale ţării, majoritatea pornind în marş pe străzile localităţilor. Scriitorul şi eseistul Mihai Şora s-a alăturat protestatarilor de la Alba-iulia, iar la Sibiu numărul participanţilor a depăşit cinci mii, în momentul de vârf al manifestării. În multe dintre oraşe manifestaţiile s-au încheiat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Alba-Iulia, câteva sute de persoane au mărşuluit pe străzile oraşului şi au au scandat ”Hoţii”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Dragnea infractor si Tudose impostor”.

Printre manifestanţi s-a numărat şi scriitorul şi eseistul Mihai Şora care a precizat că vrea să fie alături de oameni ”oneşti şi harnici”.

„Ce ne-am face fără justiţie? Am ajunge să ne conducă hoţii şi ticăloşii dacă nu ar exista justiţie(…) Guvernul trebuie să aibă urechi să audă să aibă ochi şi să vadă şi să tragă consecinţele. Nu poate să guverneze fără să se alinieze în întregime pe voinţa populaţiei pe care o guvernează. Un guvern este un slujitor(…) nu e un stăpân e un grup de oameni de bunăvoinţă sau aaş ar trebui să fie, care se pune în slujba intereselor generale, a intereselor poporului” a spus Mihai Şora. 

În municipiul Sibiu, în momentul de vârf al protestului, au participat aproximativ cinci mii de persoane. Oamenii au mărşuluit din zona centrală a oraşului până în cartierul Hipodrom, scandând ”Călin, Dragnea, Tudorel/ Ei sunt statul paralel”.

Manifestanţii au revenit spre locul de pornire , în faţa Magazinului Dumbrava, numărul lor scăzând.

La Iaşi, numărul protestatarilor a ajuns la două mii, oamenii pornind în marş pe străzile din centrul oraşului. După ce au manifestat timp de o oră şi jumătate în Piaţa Unirii din Iaşi, ce prezenţi au pornit în marş pe pietonala Ştefan cel Mare către Prefectură.

În faţa sediului PSD din Iaşi, protestatarii s-au oprit timp de 15 minute, scandând "Trădătorilor", "PSD, ciuma roşie" şi Demisia", reluând apoi marşul pe traseul Prefectură - Bulevardul Anastasie Panu - strada Elena Doamna - Bulevardul Independenţei.

Circulaţia rutieră prin centrul Iaşiului se desfăşoară cu greutate, importante forţe de ordine fiind mobilizate în zonă.

Numărul protestatarilor de la Timisoara a crescut la aproximativ 400 de persoane. Dacă iniţial s-au adunat în Piaţa Libertăţii din centrul oraşului, au plecat apoi spre Palatul Dicasterial care adăposteşte instanţele de judecată şi Parchetele.
Oamenii au strigat lozinci împotriva Guvernului şi au cerut demisia Executivului: ”Demisia”, ”Dragnea nu uita, puşcăria-i casa ta” sau ”DNA să vină să vă ia”.
Ulterior, protestatarii s-au întors în Piaţa Libertăţii, unde au început mitingul, pentru a continua să strige lozinci împotriva guvernanţilor.

Şi pentru că afară plouă, prea puţini dintre ei au purtat pancarte, însă cei mai mulţi au adus cu ei umbrelele.

Numărul manifestanţilor de la Galaţi a ajuns la circa 550 de persoane care au pornit în marş din faţa sediului Prefecturii pe strazile Domneasca si Brailei.

Pe parcursul deplasarii coloanei de manifestanti pe str. Brailei circulatia este oprita pe un sens de mers.

Protestatarii scandeaza "Kovesi nu uita, tara e de partea ta", "DNA sa vina sa va ia", "Revolutia fiscala e o mare pacaleala" sau "Liviu Dragnea si ai lui, puscariasii neamului".

La Constanţa, protestarii strânşi în faţa Prefecturii au plecat într-un marş pe străzi şi bulevardele din municipiu, numărul lor depăşind o mie.

La ora transmiterii acestri ştiri, ei au ajuns în faţa sediului PSD. Oamenii s-au oprit aici şi strigă: "DNA, să vină să vă ia", "Aţi reuşit, ne-aţi unit", "Ruşine sa vă fie", "Rezistam, nu plecăm".

Protestatarii îşi vor continua apoi traseul, urmând să revină în faţa sediului Prefecturii, acolo unde a început protestul în urma cu trei ore.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.