Pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care va avea loc pe 29 martie, se află proiectele de hotărâre privind înfiinţarea a zece societăţi pe acţiuni ale Primăriei Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, consilierii generali urmează să se pronunţe, miercuri, asupra înfiinţării următoarelor firme: Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA, Compania Municipală Energetică Bucureşti SA, Compania Municipală Consolidări SA, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti SA, Compania Municipală Parking Bucureşti SA, Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti SA, Compania Municipală Medicală Bucureşti SA, Compania Municipală Turistică Bucureşti SA, Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti SA şi Compania Municipală Agrement Bucureşti SA.

Consilierul Ciprian Ciucu i-a transmis, vineri, pe Facebook, primarului Capitalei, Gabriela Firea, că este datoare cu explicaţii şi analize vizând proiectele de înfiinţare a societăţilor primăriei.

"Gabriela Firea a pus deja pe ordinea de zi a Consiliului General de săptămâna viitoare 10 dintre celebrele sale firme pe care şi le doreşte la primărie. (...) Doamnă Primar, atunci când aveţi unul sau mai multe proiecte importante şi le vreţi trecute prin Consiliul General sunteţi datoare cu explicaţii beton! Sunteţi datoare cu analize serioase, trebuie să veniţi cu cifre şi să estimaţi impactul a ceea ce propuneţi", a scris Ciucu pe Facebook.

El a precizat că, pentru aprobarea înfiinţării respectivelor companii, este nevoie de votul PNL şi USR.

"Pentru a trece aceste companii acum, pe 29 martie, aveţi nevoie de două treimi (din voturi, n.r.) şi, implicit, de votul opoziţiei PNL şi USR. Cei de la PMP nu vă sunt suficienţi. Unde sunt argumentele beton, din care să înţelegem ce aveţi de gând? Argumente care să ne facă să vă votăm proiectele? Unde este dezbaterea publică temeinică? Faptul că dumneavostră staţi mai mult pe la televiziuni decât la primărie nu ţine loc nici de dezbatere publică şi nici de analize serioase. Pentru că nu vedetele TV trebuie să vă voteze proiectele, ci cei aleşi de bucureşteni. Şi, îmi pare rău să vă zic, dar, diletantismul argumentaţiilor aferente acelor 10 companii pe care le vreţi create nu ne provoacă mai mult de un zâmbet amar", mai spune Ciprian Ciucu.

Consilierul general susţine că Gabriela Firea doar ar simula că vrea să facă ceva, ştiind că nu va primi acordul opoziţiei din CGMB.

"Modul în care vă prezentaţi în faţa bucureştenilor şi a noastră, a consilierilor generali, mă duce cu gândul că doar simulaţi că vreţi să faceţi ceva ştiind că nu veţi primi acordul nostru ca, după aceea, să izbiţi iarăşi uşile televiziunilor şi să spuneţi că, vezi Doamne, aţi vrut dar n-aţi fost lăsată. P.S. Cu toate că ceea ce propuneţi este nefezabil şi se vede de la o poştă, ne pregătisem să fim deschişi măcar la una sau două dintre idei. Pentru asta aşteptam să vedem fundamentările şi să le dezbatem cu specialiştii noştri şi cu cei din industriile care vor fi afectate. Pregătisem chiar şi un calendar de dezbateri...", încheie Ciucu.

Consilierii generali ai municipiului Bucureşti şi-au dat, în 28 februarie, acordul de principiu pentru înfiinţarea a 19 societăţi comerciale proprii care să se ocupe de furnizarea energiei electrice şi termice, iluminatul public, administrarea spitalelor, construirea de baze sportive şi terenuri de sport, promovarea oraşului, administrarea parcurilor, pază, consolidarea clădirilor cu risc seismic, administrarea spaţiilor publicitare, dar şi a unui dispecerat de taxi.

Consilierii din partea PNL şi USR au votat împotriva înfiinţării societăţilor. La rândul său, primarul Capitalei a declarat că cei care votează împotriva înfiinţării firmelor susţin corupţia şi birocraţia din administraţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.