Patriarhul Daniel va primi de la buget, conform noii salarizări propuse de Guven, o indemnizaţie lunară de 13.706 lei, egală cu a prim-ministrului şi a preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, scrie Profit.ro, citând proiectul Ordonanţei de Urgenţă privind salarizarea bugetarilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un arhiepiscop major sau mitropolit al Bisericii Ortodoxă Română sau al Bisericii Romano-Catolice va primi o indemnizaţie lunară de 12.124 lei, iar un arhiepiscop, şef de cult (mitropolit, episcop, muftiu, şef rabin, preşedinte uniune, preşedinte) va avea o indemnizaţie de 9.800 lei.

Guvernul Ponta alocase, pentru patriarhul Daniel în proiectul pregătit pentru salarizarea bugetarilor, un salariu brut de bază de 20.000 lei, ceea ce reprezenta un salariu net de bază de 14.727 lei, scrie sursa citată.

Guvernul mai asigură şi salarizarea a circa 17.000 de clerici, pe modelul salarizării din profesorilor, şi alocă sume, asemenea autorităţilor locale, la plata a circa 19.000 de contribuţii pentru personalul neclerical.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.