Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a participat, luni, la inaugurarea primului Centru Comunitate Terapeutică din România, de la Târgu Mureş. „Este esenţial să scoatem la liman infrastructura de care oamenii din România au nevoie pentru a-si trata o dependenţă, fie că vorbim de alcool, narcotice sau alte substanţe psihoactive”, a declarat ministra PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Primul centru comunitate terapeutică din România şi-a deschis porţile la Târgu-Mureş. Sunt foarte mulţi tineri, mii de tineri care au încercat sau au fost tentaţi de droguri. Sunt adulţi care nu ştiu cum să mai reacţioneze în faţa acestui fenomen. Este esenţial să scoatem la liman infrastructura de care oamenii din România au nevoie pentru a-si trata o dependenţă, fie că vorbim de alcool, narcotice sau alte substanţe psihoactive. Fiecare nou proiect care are ca scop tratarea dependenţelor, fie că vorbim de droguri, alcool, jocuri de noroc, este o şansă la viaţă normală”, a scris Alina Gorghiu, luni pe Facebook.

Ea i-a îndemnat pe toţi cei care au nevoie să nu amâne ajutorul.

„Nu toţi pot rezolva aceste dependenţe singuri. Suportul de specialitate este extrem de important. Mai ales când persoanele dependente sunt copii şi tineri. Îmi doresc să văd mai multe astfel de centre pentru recuperarea consumatorilor”, a mai precizat ministra Justiţiei.

Aceasta a adăugat că a avut o întâlnire şi cu reprezentanţii Camerei notariale Târgu-Mureş cu care a discutat despre proiectele comune, cât şi despre provocările cu care se confruntă pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor oferite cetăţenilor.

„Le mulţumesc pentru discuţiile constructive Mulţumesc domnului prefect Ciprian Dobre pentru implicare şi atmosfera primitoare!”, a conchis Gorghiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.