Primarul General, Gabriela Firea, a prezentat, vineri, primul autobuz Mercedes – Benz Citaro Hybrid, care a fost scos pe traseu pentru probele tehnice. Acesta va circulă momentan fără călători, iar după încheierea probelor pe linia 131. Autorităţile au impus noi reguli pentru tranportul în comun, fiind necesară păstrarea distanţei între pasageri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primul din cele 130 de autobuze Mercedes – Benz Citaro Hybrid contractate de Primăria Capitalei iese astăzi pe traseu în vederea efectuării probelor tehnice. Conform graficului de livrare din contract, în fiecare luna, până la finalul anului, vor sosi câte 20 de autobuze, iar în ianuarie 2021, ultimele 9. Odată cu achiziţionarea acestor mijloace de transport ecologice şi prietenoase cu mediul, realizăm un pas important pentru creşterea calităţii aerului din Capitală, dar şi pentru modernizarea transportului public în comun, pentru că bucureştenii să beneficieze de condiţii demne de o capitală europeană”, a declarat Gabriela Firea.

Autobuzul circulă momentan fără călători, iar după încheierea probelor pe linia 131.

Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid au o garanţie de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km, valoarea contractului fiind de 195.268.331,70 lei, fără TVA. Autobuzele au o capacitate de până la 100 de pasageri, 27 aşezaţi şi 65 în picioare.

Având în vedere declanşarea stării de alertă, Primarul General a prezentat noile reguli pentru cetăţenii care folosesc transportul în comun: ”Rugăm cetăţenii să respecte măsurile instituite în mijloacele de transport în comun ale Societăţii de Transport Bucureşti, astfel încât numărul cazurilor de coronavirus să fie cât mai mic. Prin urmare, urcarea se va face doar pe la uşa din faţă, iar coborârea pe celelalte uşi. De asemenea, purtarea măştii este o condiţie obligatorie pentru a circulă cu transportul în comun, însă recomandăm călătorilor să folosească şi mănuşi. Din cauza faptul că în această perioada se impun reglementări privind distanţarea fizică, mijloacele de transport STB nu vor putea fi utilizate la capacitate maximă. Astfel, călătorii vor ocupă locurile de pe scaune şi un rând în picioare, cu respectarea distanţei regulamentare”.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.