Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu (USR) a anunţat, duminică, recuperarea a patru hectare retrocedate şi reîntregirea Parculuo Plumbuita.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Zilele trecute am semnat achiziţia celor 4 ha retrocedate moştenitorilor în Parcul Plumbuita. 4 ha de spaţiu verde, ce au fost pe cale să devină construibili, sunt, de acum încolo, integraţi într-un parc „martor” al istoriei Bucureştiului. Este o reuşită pentru Bucureşti, dar mai ales pentru calitatea vieţii oamenilor din oraşul nostru”, a declarat Radu Mihai, potrivit unui comunicat de presă al USR Bucureşti.

Mihaiu. În urma negocierii, valoarea achiziţiei se ridică la 4.325.000 euro, ceea ce presupune un preţ bun de 104.66 euro/mp

Conform sursei citate, povestea a început fix acum 1 an, pe 16 ianuarie 2023, când  moştenitorii au transmis Primăriei Sectorului 2 o scrisoare de intenţie, în care îşi exprimau disponibilitatea de a vinde cei 41.324 mp de spaţiu verde, situaţi  între Str. Plumbuita şi monumentul istoric Mânăstirea Plumbuita.

„A fost o oportunitate de neratat pentru o administraţie responsabilă. Avem foarte mult de recuperat, căci Sectorul 2 a pierdut prin retrocedări foarte mult spaţiu verde. Avem cel mai puţin spaţiu verde pe cap de locuitor. Aşa că, timp de 1 an, am turat motoarele şi am urmat toţi paşii administrativi – de la voturile în Consiliul Local, la formarea unei comisii de negociere cu proprietarii formată din reprezentanţi ai tuturor grupurilor politice, până la acordul Consiliului General. N-a fost uşor, ţinând cont de faptul că reuşita depinde şi de voinţa politică a 2/3 din voturile consilierilor locali şi generali”, a adăugat edilul Sectorului 2.

În această primăvara, primarul Radu Mihaiu demarează un proces amplu şi total de modernizare a celui mai mare parc din Sectorul 2, Parcul Plumbuita. Un total de 20 de hectare de spaţiu verde, format din Parcurile Plumbuita I şi II şi Insula Plumbuita.

Procesul de modernizare va fi extins şi va îngloba şi cele 4 hectare răscumpărate, ce măresc parcul cu 20%. În prezent, spaţiul verde recuperat este într-o stare de degradare avansată, transformat într-un adevărat depozit de deşeuri abandonate.

Investiţiile în creşterea calităţii spaţiului verde deja existent, precum şi în extinderea acestuia sunt o prioritate pentru mandatul lui Radu Mihaiu la Sectorul 2.

„Nu ne putem preface că nu ştim de ce Bucureştiul a pierdut prin migraţie vreo 170.000 de locuitori. Oamenii sunt sătui de aglomeraţie, de timpul pierdut în trafic, de poluarea care depăşeşte cu mult normele, de gunoaiele abandonate pe malurile lacurilor ş.a.m.d. În fond, vor o viaţă mai bună şi mai sănătoasă pentru ei şi copiii lor. Din punctul meu de vedere, investiţiile în creşterea spaţiilor verzi aduc bunăstare şi o viaţă urbană de calitate. Am avut o abordare pe termen scurt de îmbunătăţire a ceea ce avem deja. Am modernizat 16 parcuri şi am revitalizat peste 24 de ha de spaţiu verde. Însă pe termen lung, în paralel cu marea ecologizare de pe Salba de Lacuri, urmăm deja toţi paşii pentru a replica pe mai departe succesul reîntregirii Parcului Plumbuita. Este vorba de recuperarea a peste 30 ha de spaţiu verde, printre care Menajeria Parcul Circului, terenul de 12.000 mp din inima Parcului Verdi, extinderea Parcului Sfântul Pantelimon. Vrem să expropriem inclusiv pentru crearea a 2 parcuri noi în Sectorul 2: Parcul natural Valea Saulei şi Parcul multifuncţional Moroeni, ce va fi curând pe ordinea de zi a Consiliului General”, a conchis Mihaiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.