Primarul din Focşani Cristi Valentin Misăilă a anunţat că va propune acordarea titlului de Cetăţean de Onoare medicului Ioan Cătălin Denciu, rănit în timp ce salva pacienţi din incendiul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, în urma căruia 10 persoane au decedat. Edilul mai solicită premierului Ludovic Orban, ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru şi ministrului Apărării Nicolae Ciucă să demareze, împreună cu Instituţia Prefectului Judeţului Vrancea şi DSP Vrancea, controale la spitalele din municipiul Focşani pentru verificarea stării aparaturii medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Gândurile noastre se îndreaptă către medicul erou focşănean, Dr. Ioan Cătălin Denciu, căruia îi urăm multă sănătate şi forţă ca să treacă peste această încercare. Gestul său aduce mândrie şi onoare întregii noastre comunităţi! Totodată, în numele tuturor cetăţenilor municipiului Focşani, transmitem sincere condoleanţe familiilor îndoliate! Dumnezeu Să-i odihnească în pace!”, a afirmat Misăilă, printr-un comunicat de presă al Primăriei Focşani.

Edilul a mai solicitat premierului, ministrului Sănătăţii şi ministrului Apărării Naţionale să demareze, împreună cu Instituţia Prefectului Judeţului Vrancea şi Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, controale la spitalele din municipiul Focşani pentru verificarea stării aparaturii medicale. 

„Aceste controale trebuie demarate în regim de urgenţă, iar acolo unde este cazul deficienţele să fie remediate imediat! Focşănenii şi toţi vrâncenii care apelează la serviciile medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" şi Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Popescu", trebuie să ştie că pot veni în siguranţă la spital şi mai ales că se pot întoarce acasă, la cei dragi, în viaţă!”, a completat Misăilă.

Acesta mai arată că tragedia de la Piatra Neamţ reaminteşte, în mod dureros, de ceea ce s-a întâmplat acum 5 ani la Bucureşti, „însă trist este faptul că, după incendiul de la Colectiv, guvernanţii ne servesc aceleaşi vorbe goale, în timp ce românii mor arşi de vii în spitale”. 

Premierul Ludovic Orban a decis, la întâlnirea de lucru de duminică la Palatul Victoria cu Nelu Tătaru, Raed Arafat, şeful IGSU Dan Paul Iamandi şi directorul Inspecţiei Sanitare de Stat Mioara Comana, ca echipe mixte ale DSP şi IGSU să înceapă de luni controale „în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale”, informează Guvernul.

Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite. Doctorul a fost transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.