Primăria Sectorului 1 deschide două grădiniţe pentru preşcolarii şi şcolarii până în clasa a IV-a ai căror părinţi nu pot avea grijă de ei joi şi vineri, când unităţile de învăţământ sunt închise din cauza vremii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este o soluţie de avarie, un minimum pe care-l putem face pentru acei părinţi care nu au posibilitatea să aibă grijă de copiii lor pe perioada închiderii şcolilor şi a grădiniţelor. Pentru viitor, vom face un plan de acţiune la nivelul Sectorului 1 astfel încât, în asemenea situaţii, să deschidem alternativ, mai multe grădiniţe în care părinţii să-şi poată aduce copiii atunci când unităţile şcolare se închid din cauza condiţiilor meteo”, spune primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Astfel, joi şi vineri, între 7.30 şi 18.00, vor fi deschise pentru preşcolari şi şcoolarii de până în clasa a IV-a cele două sedii ale Grădiniţei nr. 206 din strada Constantin Dobrogeanu-Gherea nr.156, care poate găzdui 75 de copii şi, respectiv din strada Witting nr.15, care poate găzdui 100 de copii.

Cei mici vor beneficia de masă caldă şi supraveghere de specialitate.

Părinţii trebuie să prezinte, la aducerea copiilor, orginalul sau o copie a cărţii de identitate.

De asemenea, bucureştenii care nu au cu cine să-şi lase copiii cu vârste între 4 şi 12 ani în zilele de joi şi vineri, când şcolile sunt închise din cauza vremii, pot solicita la Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGASMB) un supraveghetor. Cererea se transmite completată şi semnată pe adresa de mail registratura@dgas.ro până miercuri, ora 19.00.

Primarul Capitalei a anunţat marţi, în cadrul comandamentului de vreme rea, că şcolile, liceele şi grădiniţele din Bucureşti vor rămâne închise toată săptămâna, din cazua temperaturilor foarte scăzute şi a viscolului.

„Am studiat cu responsabilitate si împreună cu domnul prefect, cu toţi colegii noştri, am luat decizia ca toată săptămâna şcolile să fie închise. Trebuie să dăm dovadă de omenie şi să nu mai punem problema că nu avem unde lăsa copiii că sunt şcolile închise. Înţeleg dificultatea familiilor, dar în prmul rând cred că şcolile sunt pentru educaţie, nu pentru supraveghere şi îngrijire. Îi înţeleg pe părinţi, dar îi rog să găsească soluţii, să nu îi lase în viscol doar pentru a-i trimite undeva cât sunt ei la serviciu”, a declarant marţi Gabriela Firea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.