Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a implementat un program prin care 150 de persoane vârstnice din sector sunt protejate, iar familia şi aparţinătorii lor sunt mai liniştiţi, datorită sistemului de asistenţă medicală „Brăţara Vieţii”. Astfel, persoanele care beneficiază de acest program au montată la mână o brăţară cu un buton de panică, purtată 24 de ore din 24, iar atunci când pacientul se simte rău şi are nevoie de asistenţă medicală, apasă butonul roşu al brăţării şi telefonul asociat acesteia apelează Centrul de Telemonitorizare al Complexului Multifuncţional Caraiman.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul este implementat de Primăria Sectorului 1, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu probleme de sănătate, arată comunicatul de presă al USR Bucureşti.

Edilul Clotilde Armand a prezentat personal şi a recomandat acest program în timpul vizitelor făcute în cadrul asociaţiilor de proprietari din sector, pentru a afla care sunt problemele comunităţii pe care o administrează.

„Persoanele care beneficiază de acest program au montată la mână o brăţară cu un buton de panică, purtată 24 de ore din 24. Atunci când pacientul se simte rău şi are nevoie de asistenţă medicală, apasă butonul roşu al brăţării, iar telefonul asociat acesteia apelează Centrul de Telemonitorizare al Complexului Multifuncţional Caraiman. La primirea alertei, specialiştii evaluează gravitatea cazului şi declanşează procedurile pentru acordarea asistenţei medicale de către medicii Complexului Caraiman. 8 ambulanţe şi 5 medici se ocupă de acest program”, mai precizează sursa citată.

Programul este gratuit pentru pensionarii şi salariaţii din Sectorul 1 care au un venit mai mic de 2.500 lei, pentru şomeri, persoane beneficiare de venit minim garantat, persoane cu handicap sau instituţionalizate în centrele rezidenţiale ale DGASPC Sector 1, precum şi în cazul altor categorii de persoane care nu au calitatea de asigurat, conchide sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.