Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, a anunţat, vineri, că municipalitatea nu va investi în acest an în luminiţele ornamentale de sărbători, precizând că “este indecent ca într-un an în care ne-am confruntat cu o pandemia asta” să fie risipiţi banii. El a mai afirmat că anumite zone din oraş vor fi împodobite de diverşi agenţi economici, astfel încât să fie marcat momentul sfârşitului de an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Vergil Chiţac a declarat vineri, într-o conferinţă de presă organizată online, că luminiţele de sărbători au costat municipalitatea anul trecut peste un milion de euro. 
 
“În Strasbourg nu mai sunt luminiţe, în Viena nu mai sunt luminiţe şi târguri de Crăciun. Luminiţele de anul trecut au costat, dacă nu mă înşel, vreo 6 milioane de lei. Peste un milion de euro. Am considerat că e indecent într-un an în care ne-am confruntat cu o pandemia asta şi într-un an în care a trebuit să îndreptăm mulţi bani către spitalul municipal, mult mai mulţi incomparabil cu anii trecuţi, să risipim banii”, a afirmat primarul Constanţei. 
 
El a menţionat că anumite zone din oraş vor fi împodobite de sărbători de mai multe societăţi comerciale. 
 
“Pe de altă parte, nu o fi aşa feereic cum v-aţi obişnuit dumneavoastră, dar ele există şi există prin contribuţia unor societăţi comerciale, a unor oameni care fac bussiness în Constanţa. Eu cred că toţi cei care fac bussines în Constanţa, ca în orice alt oraş, şi ca în toată lumea asta, au o responsabilitate socială pentru că banii îi câştigă aici şi o parte din banii ăştia, în anumite momente, trebuie întorşi către comunitate şi de lucrul ăsta s-a ocupat viceprimarul Rusu, care a luat legătura cu ei au stabilit zone din oraş unde se implică fiecare, inclusiv RAJA, şi a ieşit ceea ce vedeţi. Nu cred că putem spune că în oraş nu există semnele luminoase ale apropierii sfârşitului de an. Nu ştiu dacă putem vorbi de sărbători în situaţia asta tristă, dar marcăm momentul de sfârşit de an. Asta a fost raţiunea”, a mai declarat Vergil Chiţac.
 
În anii trecuţi municipalitatea împodobea cu luminiţe şi ornamente luminoase cea mai mare parte a Constanţei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.