Primăria Capitalei şi-a propus ca, până în 14 aprilie, curăţenia de primăvară să fie finalizată, primarul general, Gabriela Firea, solicitând administraţiilor locale de sector să aplice de urgenţă tratamentele de deratizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Solicit tuturor operatorilor de salubrizare accelerarea acţiunilor de salubrizare şi igienizare în sectoarele Capitalei, iar administraţiile locale de sector să facă demersurile necesare pentru efectuarea de urgenţă a tratamentelor de deratizare şi să verifice refacerea şi reamenajarea parcurilor, a spaţiilor verzi, a locurilor de joacă şi a locurilor de agrement. Subliniez faptul că aceste activităţi trebuie să se finalizeze până pe data de 14 aprilie 2017”, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Ea a adăugat că Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) efectuează lucrări de întreţinere a arborilor şi a spaţiilor verzi în parcurile Cişmigiu, Tineretului, Sala Palatului, Carol, Unirii, Izvor, Floreasca, Circului, Bordei şi Herăstrau, iar Administraţia Străzilor a început repararea marilor artere pe care circulă mijloacele de transport în comun.

Primarul Capitalei a subliniat că acţiunile de curăţenie trebuie făcute pe timpul nopţii, nu ziua, când oraşul este mai aglomerat.

Potrivit Primăriei Capitalei, ALPAB îşi va desfăşura activitatea de salubrizare şi igienizare a parcurilor şi a străzilor, precum şi reabilitarea locurilor de joacă pe care le administrează în fiecare zi, în perioada 23 martie - 13 aprilie, cu 56 de utilaje şi peste 150 de muncitori.

Municipalitatea aminteşte că primăriile de sector au obligaţia de a efectua acţiuni de deratizare în spaţiile verzi, în zona locurilor de joacă pentru copii şi în alte locuri publice pe care le administrează.

De asemenea, asociaţiile de locatari sau proprietari trebuie să fie informate despre efectuarea tratamentelor de deratizare de către primăriile de sector, dar şi în legătură cu faptul că acest lucru cade şi în sarcina lor, mai arată Primăria Capitalei.

"În ceea ce priveşte acţiunile operatorilor de salubrizare, reamintim că, potrivit Strategiei de dezvoltare şi funcţionare pe termen mediu şi lung a serviciului public de salubrizare în Municipiul Bucureşti, aprobate prin HCGMB nr. 82/2015, cel puţin 30 la sută din programele de colectare a deşeurilor menajere se vor efectua în intervalul 22.00-6.00, iar în ceea ce priveşte operaţiunile de stropit, spălat, măturat manual şi mecanizat, intervalul orar recomandat este tot între orele 22.00 - 6.00", precizează reprezentanţii municipalităţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.