Preşedintele a semnat decretele de decorare a plutonierului Ioan-Sorin-Nicolae Bejan, plutonierului Gheorghe-Adrian Muntean şi caporalului clasa a III-a Giumali Esan Metin cu Medalia ”Bărbăţie şi Credinţă” clasa a II-a, cu însemn pentru militari, de război, toţi trei activând în Batalionul ”Rechinii Albi” care este detaşat în Kandahar, Afganistan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În semn de recunoştinţă şi apreciere pentru profesionalismul şi curajul de care au dat dovadă pe timpul îndeplinirii unor misiuni în Teatrul de Operaţii militare din Afganistan, pentru modul exemplar în care au acţionat pentru salvarea camarazilor lor, Preşedintele României a conferit Medalia «Bărbăţie şi Credinţă» clasa  a II-a, cu însemn pentru militari, de război, domnului plutonier Bejan Ioan Sorin-Nicolae, domnului plutonier Munteanu Gheorghe Adrian şi domnului caporal clasa a III-a Giumali Esan Metin”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Totodată, Serviciul Istoric al Armatei a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria F „Promovarea Culturii” cu prilejul aniversării a 150 de la înfiinţare, ”în semn de apreciere a înaltului profesionalism şi a rezultatelor remarcabile obţinute, de-a lungul timpului”. 

Decorările au fost făcute la propunerea ministrului Apărării Naţionale, Gabriel-Beniamin Leş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.