Prefectul Municipiului Bucureşti Rareş Hopincă a discutat, joi seară, cu transportatori şi fermieri care protestează în zona Militari-Chiajna, la intrarea în Bucureşti, şi a invitat o delegaţie a protestatarilor la dialog, în vederea prezentării revendicărilor acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Invit reprezentanţii protestatarilor la sediul Instituţiei Prefectului, pentru a-şi prezenta în mod concret revendicările. Este important de ştiut că există dorinţă de dialog, motiv pentru care am mers în rândul acestora în această seară. Dar pentru a identifica soluţii, este esenţial ca revendicările protestatarilor să fie prezentate punctual şi concret. De îndată ce va fi desemnată o delegaţie, suntem gata să începem discuţiile pentru identificarea unor soluţii”, a precizat Rareş Hopincă, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Capitalei.

Hopincă a insistat pentru urmarea procedurii legale, pentru ca protestul să fie organizat în condiţiile legii, în vederea protejării locuitorilor Capitalei şi a protestatarilor.

Sute de transportatori din toată ţara participă, joi, la a doua zi de protest. Camioane din toată ţara au pornit către Bucureşti, pentru a se alătura angajaţilor firmelor de transport care protestează deja, pe centura Capitalei. Mai mulţi transportatori se află în Chiajna, accesul către Capitală fiindu-le blocat de jandarmi şi de poliţie.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţi ai unor asociaţii ale transportatorilor, discuţiile urmând să continue miercurea viitoare.

Conform Executivului, reprezentanţii Cancelariei Prim-ministrului au avut, joi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţi ai transportatorilor din toate zonele României, iar în urma discuţiilor, s-a agreat ca cel mai târziu până la sfârşitul săptămânii viitoare să fie stabilită o întâlnire de lucru între reprezentanţii transportatorilor care au participat la consultările de la Guvern şi cei ai Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru a analiza aspectele semnalate în legătură cu Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) şi a găsi soluţii aplicabile la problematicile sesizate de transportatori.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.