O poluare cu produs petrolier s-a produs pe fluviul Dunărea, în judeţul Dolj, în zona Mănăstirii Maglavit, în zonă specialiştii intervenind pentru neutralizarea acesteia. Deocamdată, cauza poluării nu este cunoscută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, personalul din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj  intervine cu absorbant pentru a stopa poluarea cu produs petrolier de pe fluviul Dunărea, localizată în dreptul Mănăstirii Maglavit.

“Ca urmare a confirmării poluării cu produs petrolier (pată cu lăţimea de cca 200 metri localizată la  km fluviului 807-806 ), o echipa de intervenţie din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj  formată din personal al Formaţiilor de Intervenţie Rapidă şi Dunăre-Nedeia s-a deplasat în zona localităţii Maglavit, cu o autoutilitară încarcată cu 1,5 tone absorbant- spilsorb, în vederea neutralizării acesteia”, se arată în comunicat.

Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Jiu intervin la după ce pe data de 16 iunie au fost anunţaţi de către Căpitania Calafat, care la rândul său fusese informată de către nava Mihai Bravu a A.F.D.J., despre o posibilă poluare cu produs petrolier în zona localităţii Cetate (aval), pe fluviul Dunărea. 

Totodată, specialiştii  monitorizează fluviul aval, asigurându-se astfel că nu mai apar pete de produs petrolie şi în alta zonă.

În momentul de faţă nu se cunoaşte de la ce a provenit produsul petrolier, a mai precizat sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.