Poliţiştii au dat, miercuri, peste 3.000 de amenzi şi avertismente pietonilor care nu au respectat regulile de circulaţie, cele mai multe fiind pentru traversarea neregulamentară, în urma unor acţiuni pentru prevenirea accidentelor şi creşterea gradului de disciplină rutieră, desfăşurate atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, în urma activităţilor preventive, poliţiştii au aplicat 7.021 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre acestea 3.034 fiind aplicate pietonilor pentru nerespectarea regulilor de circulaţie.

Din cele peste 3.000 de sancţiuni date pietonilor, 2.604 au fost pentru traversarea neregulamentară a drumului public, 415 pentru deplasarea necorespunzătoare pe partea carosabilă, iar 15 au fost pentru alte abateri ale pietonilor.

Din cele peste 3.000 de sancţiuni, 1.287 au fost amenzi şi 1.747 au fost avertismente.

Acţiunile poliţiştilor s-au desfăşurat atât în mediul urban, unde au fost aplicate 2.368 de sancţiuni, cât şi în cel rural, unde au fost date 666.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.