PNL transmite, joi, că Programul ”Şcoli sigure şi sănătoase”, adoptat de Executiv, instituie o procedură simplificată pentru începerea lucrărilor de reabilitare a şcolilor care au fost încadrate în gradul I de risc seismic. Programul se va derula până în 2025, sub forma unei colaborări între Ministerul Educaţiei şi cel al Dezvoltării, mai precizează liberalii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Programul ”Şcoli sigure şi sănătoase” a fost adoptat în şedinţa de guvern, printr-o ordonanţă de urgenţă. Actul normativ instituie o procedură simplificată pentru începerea lucrărilor de reabilitare a şcolilor care au fost încadrate în gradul I de risc seismic.Programul se va derula până în 2025, sub forma unei colaborări între Ministerul Educaţiei şi cel al Dezvoltării”, afirmă PNL.

Liberalii afirmă că, împreună cu lucrările de consolidare seismică, se vor mai efectua reabilitări, modernizări şi se va îmbunătăţi performanţa energetică a clădirilor. ”Potrivit actului normativ emis de guvern, vor fi eficientizate toate etapele pentru demararea acestor proiecte de consolidare, iar termenele de emitere a avizelor necesare au fost scurtate. Astfel, lucrările se vor încheia mai devreme, iar elevii vor beneficia mai rapid de spaţii de învăţământ sigure şi stabile”, mai afirmă PNL.

Potrivit PNL, acest proiect are un caracter de urgenţă pentru a putea preveni, într-un timp cât mai scurt, efecte precum cele ale cutremurului care a lovit recent judeţul Gorj.

”Premierul liberal Nicolae Ciucă a început deja procedurile pentru reparaţia clădirilor din acest judeţ afectate de seismul din luna februarie. În şedinţa de guvern de săptămâna trecută, a fost aprobată o hotărâre prin care se finanţează cu peste 51 milioane lei lucrările de reabilitare a 16 obiective din Gorj, toate din domeniul infrastructurii şcolare. acem toate demersurile, împreună cu partenerii noştri, astfel încât şcoala să devină un mediu sigur!”, afirmă partidul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.