Peste 86 la sută dintre elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a au participat, luni, la simularea probei scrise de Limba şi literatura română din cadrul examenului naţional de bacalaureat 2024, rata de participare fiind mai mare decât anul trecut. Cinci elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Ministerului Educaţiei, din datele furnizate de inspectoratele şcolare judeţene (ora de referinţă: 15:00), au fost prezenţi 126.820 de elevi din totalul celor peste 146.000 de elevi înscrişi în clasele a XII-a/zi şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă. 
 
Rata de participare este superioară cu peste 5% (86,3%), comparativ cu anul trecut (81%), numărul de elevi fiind aproximativ acelaşi. 
 
Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 5 elevi.
 
Marţi va avea loc simularea probei E)c) - probă scrisă - proba obligatorie a profilului, miercuri cea a probei E)d) - probă scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării, iar joi se va simula proba E) b) - probă scrisă - Limba şi literatura maternă.
 
Rezultatele vor fi comunicat, în mod individual, în 15 martie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.