Peste 26.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura ordinea în minivacanţa de 1 Mai, pe autostrăzi şi pe principalele drumuri vor fi peste 300 de radare, iar 780 de echipaje de intervenţie de la serviciile de ambulanţă sunt pregătite să intervină în cazurile de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cele trei zile din minivacanţa de 1 Mai vor fi pregătiţi să intervină peste 10.000 de poliţişti,  aproape 7.000 de jandarmi, 5.000 de pompieri şi peste 4.300 de poliţişti de frontieră, a anunţat, vineri, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în videoconferinţa cu prefecţii şi cu şefii structurilor din MAI.

Echipajele de la rutieră vor pe autostrăzi şi pe principalele drumuri naţionale cu peste 300 de radare, iar traficul va fi supravegheat inclusiv dintr-un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, care va fi în zonele cele mai intens circulate.

Pe autostrăzi şi pe drumurile către munte vor fi instalate 12 puncte de lucru temporare pentru prim ajutor.

De asemenea, 780 de echipaje de intervenţie de la serviciile de ambulanţă vor fi pregătite să intervină în cazurile de urgenţă.

Echipajele de jandarmi vor fi prezente în special în marile oraşe, în zonele aglomerate şi în staţiunile turistice, dar şi în zonele unde sunt organizate evenimente publice.

Secretarul de stat Raed Arafat a menţionat că, pe lângă forţele MAI, sunt pregătite 780 de echipaje de intervenţie de la Serviciile de Ambulanţă, iar unităţile de primiri urgenţă sunt în alertă.

Ministrul Afacerilor Interne a cerut Poliţiei de Frontieră să se asigure că toate arterele de control sunt deschise şi să colaboreze cu cei de la frontierele interne ale UE, pentru ca verificarea în punctele de trecere să se face în oglindă.

Secretarul de stat Cornel Ciocoiu a spus că măsurile adoptat pentru minivacanţa de 1 Mai sunt organizate pe principiile preconizate pentru sezonul estival, iar la finalul acestei perioade se va face o evaluare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.