Peste 2.000 de oameni participă, miercuri seară, la Alba Iulia, la un protest faţă de adoptarea de către Guvernul condus de Sorin Grindeanu a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale, unii dintre participanţi aducându-şi copiii la protest şi pornind într-un marş pe străzile oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii s-au adunat, miercuri, după ora 18,00, în faţa Prefecturii Alba purtând pancarte cu mesaje precum "Să vă fie frică, Ardealul se ridică!”, "Jos cu toţi! Mama lor de hoţi!”,"„Uniţi suntem puternici!”, "Nu puteţi cumpăra toate generaţiile”, "În democraţie, hoţii stau în puşcărie”, iar în faţă se află un grup de tineri care poartă un imens steag tricolor, dar şi o coroană care ar simboliza "înmormântarea statului de drept”.

Unii dintre protestatari şi-au adus şi copiii la miting, iar unii dintre aceştia poartă pancarte cu mesaje precum: "Hoţilor, ne-aţi furat viitorul!”.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii au pornit într-un marş pe străzi, din centrul oraşului spre cartierul Cetate, circulaţia auto fiind oprită pe străzile pe care aceştia se deplasează.

Oamenii scandează lozinci precum: "Bucureşti nu uita/ Alba e de partea ta!”, "Dragnea nu uita/ Va veni şi ziua ta!”, "Hoţii fură noaptea!”, "Dragnea nu uita, aşteptăm şi cartea ta!”, "Jos Guvernul!!!”,  "Am ieşit din casă, fiindcă ne pasă”, "Jos corupţia”, "Uniţi salvăm toată România!” sau "PSD - ciuma roşie”.

Printre protestatari se află şi foşti revoluţionari din 1989 precum Mihai Babiţchi, considerat unul dintre liderii Revoluţiei în judeţul Alba.

Numărul protestarilor creşte constant, pe traseu alăturându-li-se şi alte persoane.

Proteste au loc miercuri seară şi în alte oraşe din judeţul Alba, precum Sebeş, Blaj, Câmpeni sau Ocna Mureş însă numărul protestarilor este mult mai mic de la câteva zeci până la peste 100.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.