Peste 100 de poştaşi din Alba Iulia şi Blaj au întrerupt, marţi, lucrul şi au protestat cerând salarii mai mari, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, dar şi anularea penalităţilor pe care le primesc în cazul distribuirii amenzilor acordate de CNADNR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei peste 100 de angajaţi ai oficiilor poştale din Alba Iulia şi Blaj s-au adunat în faţa sediilor celor două oficii poştale şi au protestat timp de aproximativ o oră, fără să afecteze activităţile importante precum distribuirea pensiilor.

Liderul Filialei Alba a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Nicu Albu, a declarat, marţi, pentru News.ro, că poştaşii au întrerupt lucrul în semn de protest şi cer salarii mai mari, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă dar şi anularea penalităţilor pe care le primesc în cazul distribuirii amenzilor acordate de CNADNR.

"Principalele revendicări ale noastre sunt creşterea salariului cu 200 de lei şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. De asemenea, noi avem un contract cu CNADNR prin care poştaşii distribuie plicurile cu amenzile date de companie. Poştaşul distribuie scrisoarea, o duce la destinatar, acesta îşi plăteşte amenda, dar pentru că a fost contractul încheiat în mod defectuos vin penalizări pe care trebuie să le plătească poştaşii. Dacă nu a scris ceva privind distribuirea plicului, deşi a ajuns la destinatar, primeşte penalizarea chiar şi după un an”, a mai spus Nicolae Albu.

El a adăugat că solicitările poştaşilor sunt "de bun simţ” în condiţiile în care jumătate dintre angajaţii din Poşta Română au aproape de salariul minim pe economie.

"Jumătate din angajaţii din Poşta Română au salariul aproape de minimul pe economie. Ceea ce solicităm noi este vorba de un minim de bun simţ nu cerem ceva extraordinar”, a mai spus Nicolae Albu.

Potrivit sursei citate, în cazul în care revendicările nu le sunt îndeplinite, poştaşii din Alba sunt decişi să declanşeze greva generală.

Aproximativ 3.000 de angajaţi de la Poşta Română au protestat în Capitală şi în oraşele reşedinţă de judeţ, cerând în principal majorarea salariilor cu 200 de lei şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii (FSPC), Ionel Oţelea, a declarat marţi, pentru News.ro, că la pichete au participat câte 50 de angajaţi, care au protestat în faţa subunităţilor Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) din Bucureşti şi din oraşele reşedinţă de judeţ.

Liderul sindical a precizat că acţiunea de protest nu a afectat activitatea la oficiile poştale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.