Peste 1.700 de cereri de azi, cele mai mult venind din Irak, Siria, Pakistan şi Afganistan, au fost înregistrate în primele cinci luni ale anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări, în primele cinci luni ale acestui an au fost înregistrate 1.708 cereri de azil.

Cei mai mulţi solicitanţi sunt din Irak, Siria, Pakistan şi Afganistan.

De asemenea, în România au fost transferate 634 de persoane, 43 din Italia şi 589 din Grecia, iar 11 persoane, beneficiar al statutului de refugiat în Turcia, au fost relocate în cadrul mecanismului de relocare extra UE.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului, poliţiştii de imigrări organizează în cele şase Centre de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil din Timişoara, Galaţi, Rădăuţi, Şomcuta Mare, Giurgiu şi Bucureşti, ateliere, excursii, competiţii sportive, la care să participe refugiaţi şi solicitanţi de azil, adulţi şi copii, dar şi membrii ai comunităţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.