Peste 1.500 de copii cu vârste de până la un an din judeţul Alba au rămas neimunizaţi din cauza lipsei vaccinului hexavalent, iar autorităţile spun că speră ca în această lună să primească dozele de vaccin necesare, care vor fi repartizate apoi medicilor de familie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a declarat, marţi, pentru News.ro, că 1.526 de copii cu vârste de până la unsprezece luni, dintre care 573 au împlinit deja vârsta maximă de vaccinare, au rămas neimunizaţi.

Sinea a spus că aceşti copii nu au putut fi vaccinaţi din cauză că autorităţile sanitare nu au primit dozele de vaccin necesare.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Problemele au început încă din vara acestui an când furnizorul de vaccinuri, care a câştigat licitaţia la nivel naţional, a intrat în insolvenţă şi nu a mai putut să livreze produsele. În această lună sperăm să primim dozele de vaccin necesare pe care le vom repartiza în cel mai scurt timp medicilor de familie pentru imunizare urgentă a copiilor”, a mai spus Alexandru Sinea.

Vaccinul hexavalent este unul dintre vaccinurile din schema obligatorie de imunizare a copiilor şi se administrează bebeluşilor în primele luni de viaţă pentru a-i proteja împotriva unor boli precum poliomelita, hepatita B, tetanosul, difteria sau tusea convulsivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.