Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că persoanele care au obţinut titlul de doctor după 1 ianuarie 2010, adică după intrarea în vigoare a Legii nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, să primească sume compensatorii, aprobând, astfel, Recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 „Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis Recursul în interesul legii formulat de către Avocatul Poporului privind interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor: art. 30 alin. (6) şi art. 48 alin. (1) pct. 7 din Legea cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, art. 4 alin. (1), art. 6 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora, precum şi alte măsuri în domeniul bugetar, cu modificările şi completările ulterioare precum şi art. 1 alin. (5) din Legea nr. 285/2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice, art. 8 din Anexa nr. 5 a Legii nr. 63/2011”, transmite Avocatul Poporului.

Decizia ICCJ va deveni obligatorie pentru toate instanţele de judecată după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei instanţei supreme.

În Recursul în interesul legii iniţiat în 22 iulie 2016, Avocatul Poporului a considerat că „persoanele care au obţinut titlul ştiinţific de doctor după 1 ianuarie 2010 sunt în aceeaşi situaţie juridică cu cei care l-au obţinut anterior anului 2010, criteriul temporal nejustificând lipsirea celor din a doua categorie de acordarea sporului de doctorat”. Reprezentanţii instituţiei Avocatului Poporului au susţinut în faţa instanţei că ar trebui înlăturate formele de discriminare dintre salariaţii care au titlul ştiinţific de doctor, aflaţi în aceleaşi condiţii de muncă, indiferent de momentul obţinerii lui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.