Aproape 250.000 de oameni s-au închinat, până sâmbătă, la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, alte 11.000 de persoane aşteptând la rând pe străzile din centrul oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pelerinii care s-au aşezat la rând dimineaţă la ora 9.00 au reuşit să ajungă la raclă în jurul orei 16.00. Potrivit jandarmilor, sâmbătă după-amiază aşteptau să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva aproximativ 11.000 de credincioşi.

În cele opt zile de când a început pelerinajul s-au închinat la moaşte aproximativ 245.000 de persoane.

Racla urma să fie introdusă în catedrala ieşeană în cursul serii de sâmbătă, dar este puţin probabil să se întâmple acest lucru, în condiţiile în care la rând mai sunt câteva mii de oameni.

Punctul culminant al manifestărilor religioase de la Iaşi a avut loc vineri, când pe scena din faţa catedralei, pe pietonalul Ştefan cel Mare, a avut loc Sfânta Liturghie, la care au fost prezenţi zeci de preoţi din ţară şi străinătate.

Peste 15.000 de oameni au asistat la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană, în cadrul căreia Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, a oferit distincţia "Crucea Sfântului Iosif cel Milostiv" mai multor persoane implicate în ajutorarea refugiaţilor din Ucraina.

În finalul slujbei, la care au participat zeci de preoţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, le-a spus credincioşilor că arma cea mai importantă este rugăciunea. Înaltul prelat i-a îndemnat pe cei prezenţi să se roage seara şi pentru cei afectaţi de războiul din Ucraina.

După slujbă, Primăria a împărţit 85.000 de sarmale pelerinilor veniţi la Iaşi din toate colţurile ţării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.