parada militară de Ziua Naţională de la Arcul de Triumf s-a încheiat, iar la final, preşedintele Klaus Iohannis a dat mâna cu persoane din public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La finalul ceremoniei, Klaus Iohannis a schimbat câteva cuvinte cu premierul Mihai Tudose şi cu ministrul Apărării, Mihai Fifor, apoi s-a urcat în maşină. Însă imediat a coborât şi s-a îndreptat spre zona publicului, dând mâna cu o parte dintre persoanele care au asistat la paradă. Apoi s-a urcat din nou în maşină şi a plecat.

Mii de oameni au asistat, la Arcul de Triumf, la parada militară de Ziua Naţională, care a început la ora 11.00. Oameni în vârstă şi mai ales părinţi cu copii, unii îmbrăcaţi în costume populare şi şube, toţi cu drapele mari, steguleţe din hârtie şi chiar steaguri UE. La paradă au asistat, de la tribuna oficială, preşedintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul de Interne, Carmen Dan, vicepremierul Marcel Ciolacu. De asemenea, au fost prezenţi foştii preşedinţi Traian Băsescu şi Emil Constantinescu, preşedintele CCR, Valer Dorneanu, liderul PNL, Ludovic Orban, fostul premier Victor Ponta, precum şi membri ai Birourilor permanente al Senatului şi Camerei Deputaţilor, dar şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi procurorul general Augustin Lazăr, şi membri ai Corpului diplomatic, între care ambasadorul Marii Britanii. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Poliţiştii au împărţit participanţilor, în Piaţa Charles de Gaulle, steaguri şi insigne şi le-au urat "La mulţi ani" de 1 Decembrie.

Oameni au început să se strângă în Piaţa Arcului de Triumf încă de la ora 8.30 şi nu au părut deranjaţi nici de vremea rece şi cerul înnorat, dar nici de filtrul de control din apropierea Arcului. Cei mici, de mână cu părinţii lor, s-au declarat foarte încântaţi de parada de 1 Decembrie, spunând că sunt nerăbdători să vadă tancurile şi armele militarilor, în timp ce adulţii recunosc că de multe ori critică România şi mai ales pe cei care o conduc, însă de Ziua Naţională îşi amintesc că sunt români. "Măcar de 1 Decembrie să o iubim", a spus un participant.

Parada militară a început la ora 11.00.

Aproximativ 3.500 de militari şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi ai Serviciului Român de Informaţii, precum şi militari din ţări aliate sau partenere, cu peste 350 de mijloace tehnice, au participat la paradă.

Noutatea acestuia an este ţinuta combat a trupelor Ministerului Apărării Naţionale, care va intra în acest an în dotarea Armatei Române. De asemenea, pentru prima dată la parada militară de Ziua naţională a fost prezent un detaşament al Forţelor Armate Portugheze. Aau defilat autospeciale şi motociclete ale Poliţiei Române, aeronave şi tancuri, precum şi alte vehicule de luptă ale Armatei Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.