Palatul Controceni şi Palatul Victoria au fost iluminate, luni seară, în mov, Administraţia Prezidenţială şi Guvernul marcând, astfel, Ziua Internaţională a Luptei împotriva Epilepsiei, cunoscută sub denumirea de ‪”Purple Day”. Potrivit statisticilor, unul din o sută de oameni suferă, la nivel mondial, de această maladie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ora 20.00, au fost iluminate în mov, atât Palatul Cotroceni, cât şi Palatul Victoria.

”Îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor afectate de epilepsie presupune deopotrivă acces la tratament, dar şi eliminarea discriminării şi a stigmatizării, cu care se confruntă adesea persoanele diagnosticate şi familiile acestora”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

La rândul lor, reprezentanţii Guvernului au precizat că răspund, astfel, demersului Asociaţiei pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare, manifestându-şi solidaritatea cu cei care suferă de această afecţiune, care afectează unul din 100 de oameni, la nivel mondial.

Totodată, luni, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţii Asociaţiei Pacienţilor cu Epilepsie din România care au prezentat problemele cu care se confruntă şi tratamentele la care au acces în cadrul sistemului de asigurări sociale.

”Sunt alături de pacienţii care suferă de epilepsie şi mă voi preocupa ca aceştia să aibă un acces mai bun la tratament.  Însă, trebuie să constientizăm faptul că avem lângă noi oameni care au nevoie de mai mult decât de tratamente. Pacienţii  care se confruntă cu această afecţiune nu trebuie să mai fie stigmatizaţi şi marginalizaţi”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Ziua Internaţională a Luptei împotriva Epilepsiei este marcată în fiecare an în data de 26 martie şi este cunoscută sub denumirea de ‪”Purple Day”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.