Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că România a alocat 16,5 milioane de lei pentru a oferi un ajutor Republicii Moldova, constând în echipamente, materiale şi medicamente necesare în lupta cu Covid-19. El a menţionat că cele 20 de camioane încărcate cu acest ajutor umanitar vor ajunge joi în Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a fost prezent, miercuri, la plecarea convoiului umanitar spre Republica Moldova, prin intermediul căruia sunt oferite materiale sanitare şi echipamente medicale pentru sistemul sanitar din ţara vecină.

“Guvernul României face un gest umanitar, de solidaritate pentru cetăţenii Republicii Moldova, pentru sistemul de sănătate din Republica Moldova pentru a putea să-i ajutăm pe fraţii noştri de peste Prut într-o situaţie dificilă. Am decis în Guvern să alocăm din Fondul de Rezervă al Guvernului o sumă de 16,5 milioane de lei pentru a putea oferi acest ajutor important cu echipamente, materiale şi medicamente absolut necesare pentru cetăţenii Republicii Moldova în lupta contra epidemiei de Covid 19”, a afirmat premierul.

El a menţionat că Guvernul donează către Republica Moldova 500 de mii de măşti FFP2, 25 mii de combinezoane,200.000 de măşti, 1.200 de flacoane de Plaquenil şi 1.600 de flacoane de Kaletra, 25.000 de litri de biocide, peste 45.000 de litri de flacoane de spirt.

Premierul a precizat că acest gest vine după cel de săptămâna trecută, când peste 50 cadre medicale din ţara noastră au plecat în Republica Moldova şi activează în spitale din Chişinău, Bălţi şi Cahul, participând la efortul de tratare al pacienţilor infectaţi cu Covid-19.

Ludovic Orban a afirmat că cele 20 de camioane ale IGSU şi ale Armatei care transportă medicamentele şi echipamentele medicale vor ajunge la Iaşi, iar joi vor continua deplasarea către Republica Moldova.

Premierul spune că îşi doreşte ca să nu încerce nimeni să exploateze politic acest gest. 

“Cred că este un gest firesc pe care îl facem şi sper să nu încerce unii să exploateze politic acest gest, acest gest este făcut pentru fraţii noştri de peste Prut, pentru cetăţenii Republicii Moldova, indiferent că sunt români sau că au altă apartenenţă etnică. Este un ajutor pe care îl considerăm foarte important într-un moment greu în care sistemul de sănătate din Republica Moldova se confruntă cu mari probleme, cu mari lipsuri şi sperăm ca prin această donaţie să contribuim la lupta anti-Covid din Basarabia care să păzească cât mai bine cetăţenii Republicii Moldova”, a mai declarat Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.