O fetiţă în vârstă de un an şi nouă luni din Satu Mare a murit, în această săptămână, la Spitalul Municipal Oradea, unde fusese transferată în stare gravă, medicii stabilind ulterior că decesul micuţei a survenit în urma complicaţiilor provocate de rujeolă. Copila nu fusese vaccinată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul medical al Spitalului Municipal Oradea, Florin Maghiar, a declarat, joi, că fetiţa în vârstă de un an şi nouă luni a fost transferată de la Satu Mare, la solicitarea medicilor de acolo pentru că starea ei era foarte gravă. Maghiar a spus că fetiţa a fost internată direct la Terapie Intensivă deoarece se afla în stare de şoc cu insuficienţă respiratorie severă.

Potrivit sursei citate din cauza stării extrem de grave şi a complicaţiilor medicale, fetiţa a decedat la câteva ore după ce a ajuns în unitatea medicală din Oradea.

Ulterior, medicii au stabilit că decesul copilei a survenit în urma complicaţiilor generate de rujeolă, cazul fiind raportat de autorităţile sanitare Ministerului Sănătăţii.

Ancheta epidemiologică în acest caz a stabilit că fetiţa provine dintr-o familie numeroasă care locuieşte într-o comună din judeţul Satu Mare. Familia mai are alţi 14 copii dintre care opt au fost spitalizaţi la finalul lunii februarie fiind diagnosticaţi cu rujeolă. Medicii au stabilit că niciunul dintre copii nu a fost vaccinat împotriva rujeolei.

Până în data de 3 marie, în România au fost confirmate în total 3.196 de cazuri de rujeolă, înregistrându-se 16 decese (cinci în judeţul Arad, patru în judeţul Timiş, trei în judeţul Dolj, trei în judeţul Caraş Severin şi unul în Bucureşti), potrivit datelor transmise de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.