Numărul migranţilor ilegali prinşi în timp ce încercau să treacă fraudulos vămile din Arad şi Bihor s-a triplat în primele cinci luni ale acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, cei mai mulţi fiind irakieni, potrivit unei statistici prezentate, miercuri, de către şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, chestorul de poliţie Marin Bondar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marin Bondar a precizat că anul trecut Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a identificat în primele cinci luni 240 de persoane care au încercat să treacă fraudulos frontiera, în timp ce în primele cinci luni din 2017 numărul acestora a ajuns la 716 persoane.

"Dacă anul trecut pe primele cinci luni am avut aproximativ 240 de persoane care au încercat să treacă fraudulos frontiera, anul acesta, pe primele cinci luni, avem 716 persoane. S-a constatat creşterea numărului de persoane în perioada ianuarie - aprilie, dar deja din luna mai nu a mai fost o creştere spectaculoasă şi datorită faptului că s-a redus presiunea la graniţa cu Serbia (…). Din luna mai, din câte ştim, au schimbat ruta pe Croaţia asta şi datorită faptului că, ajungând în România, migranţii reuşesc foarte greu să mai iasă şi să ajungă în ţările din Spaţiul Schengen”, a spus Bondar.

Potrivit sursei citate, în primele cinci luni ale acestui an 495 din numărul total de migranţi au fost irakieni, restul persoanelor care au încercat să treacă fraudulos frontiera fiind sirieni, iranieni, pakistanezi şi afgani.

Cele mai recente cazuri identificate de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au fost sâmbătă, când poliţiştii de frontieră din Vama Borş au descoperit 32 de irakieni ascunşi într-un TIR ce transporta mobilă, iar marţi au prins alţi 22 de migranţi din Irak, Iran, Siria, India şi Pakistan. În cel de-al doilea caz, străinii sunt solicitanţi de azil în România şi au fost prinşi pe câmp şi într-un taxi, în zona Vămii Borş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.