Numărul manifestanţilor de la Palatul Cotroceni a ajuns la aproape o mie, la această oră. Circulaţia rutieră la intersecţia bulevardelor Eroii Sanitari cu Gheorghe Marinescu este în continuare blocată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii au confecţionat o marionetă cu capul dintr-un dovleac, având lipită o coală de hârtie cu fotografia Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Florian Coldea şi cu mesajul "Binomul DNA-SRI".

Oamenii - care au steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum ”Iohannis, demisia”, ”Jos DNA, Poliţia politică”, ”Noi am votat, tu ne-ai dezbinat”, ”DNA, fără cucuvea” - suflă în vuvuzele, huiduie şi scandează ”Demisia”.

Ei au şi un banner pe care scrie ”Iohannis nu uita asta nu e România ta,  nu provoca români contra români”.

Aceasta este a opta zi de proteste în faţa Palatului Cotroceni.

Recordul de participanţi la manifestaţia de la Cotroceni a fost puţin peste 2.000. Marţi, o parte a manifestanţilor au venit la protest cu autocare şi microbuze înmatriculate în judeţul Dolj. Miercuri seară, preşedintele Klaus Iohannis a mers în mijlocul protestatarilor, încercând să aibă un dialog cu ei. "Suntem cu toţii români", le-a spus manifestanţilor preşedintele Klaus Iohannis, care a stat acolo timp de câteva minute. Oamenii l-au huiduit şi i-au reproşat că a dezbinat ţara, strigând "Demisia". Ulterior, Iohannis a scris pe Facebook că înţelege să îşi exercite mandatul de preşedinte ascultând vocea tuturor românilor, indiferent de opţiunile lor şi că este "absolut firesc să existe diferenţe de păreri", fiind dreptul fiecărui cetăţean să-şi exprime convingerile paşnic şi civilizat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.