Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că, din luna martie, încep lucrările de conservare şi protejare a Hanului Solacolu, din Calea Moşilor, un imobil construit de către fraţii Solacolu în anul 1859. „Totodată, AMMCCRS va iniţia concursul de soluţii pentru elaborarea temei de proiectare. După etapa de punere în siguranţă a imobilului vor începe lucrările de consolidare, respectându-se elementele originale ale clădirii monument istoric, aşa cum este prevăzut de avizul emis de Ministerul Culturii” ,a mai spus edilul general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În luna martie începem lucrările de conservare şi protejare a Hanului Solacolu, din Calea Moşilor nr. 134-134A. Totodată, AMMCCRS va iniţia concursul de soluţii pentru elaborarea temei de proiectare. După etapa de punere în siguranţă a imobilului vor începe lucrările de consolidare, respectându-se elementele originale ale clădirii monument istoric, aşa cum este prevăzut de avizul emis de Ministerul Culturii”, a scris Nicuşor Dan, vineri pe Facebook.

Situat în sectorul 2 al Capitalei, hanul a fost construit de fraţii Solacolu în anul 1859, a adăugat edilul general

„Clădirea a fost iniţial prima fabrică de paste făinoase din Bucureşti, faţada exterioară era prevăzută cu prăvălii, având deschidere pe renumita arteră comercială a Bucureştiului, Calea Moşilor sau Podul Târgului de Afară”, a conchis Dan.

Foto: Nicuşor Dan Facebook
Foto: Nicuşor Dan Facebook

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.