Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, marţi, că teatrele aflate în clădiri cu risc seismic vor contiua să susţină spectacole, dar în alte spaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicuşor Dan a fost întrebat, marţi, ce soluţii vede pentru teatrele Bulandra, Nottara şi Mic în condiţiile în care acestea au fost notificate de Primăria Capitalei să nu îşi mai desfăşoare activitatea în clădirile cu risc seismic în care se află. 
 
“Ele vor continua să joace în alte spaţii. După cum ştiţi, Teatrul Mic are deja nişte spaţii închiriate în zona Lipscani în care joacă. De asemenea, suntem în proces de reorganizare după legea dată în sfârşit de octombrie şi trebuie să terminăm procesul ăsta de reorganizare la sfârşitul lunii decembrie. Avem chiar aici sala de la Dalles, care este închiriată de noi de la Academie, o sală de 180 de locuri în care se poate să joace. Deci este o chestiune de management intern al instituţiilor pentru a-şi găsi săli în care să joace”, a afirmat Nicuşor Dan.
 
El a mai fost întrebat dacă vor intra în reparaţii clădirile teatrelor Nottara şi Bulandra. 
 
“În clădirea de la Izvor, a Teatrului Bulandra, după cum ştiţi, e o clădire cu cinci, şase etaje în care noi avem parterul şi Universitatea Bucureşti are etajele superioare, ea este deja în programul PNRR de consolidare. Despre sala Nottara - Magheru nu am informaţii în acest moment. Acolo tot timpul este discuţia cu a avea 50% din proprietari. Deci la Bulandra, pentru că sunt doar doi proprietari, ne-am înţeles şi intrăm în consolidare. Nu cunosc în momentul de faţă sala Teatrului Nottara din Magheru, dacă s-a ajuns la acordul cu asociaţia de proprietari, adică dacă există 50% din proprietari care vor să consolideze”, a explicat primarul Capitalei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.